Matematik Matteraketen Svenska Bokstavståget Blandade ämnen Glosor
Lärarmaterial | Priser | Om oss
Om oss

På Skolplus hittar du övningar, spel, lärarverktyg och utskriftsmaterial för grundskolan. Den huvudsakliga inriktningen är årskurserna Fk-6 men det finns även en hel del material som passar för både yngre och äldre elever.

Allt material på sajten är utvecklat av oss på Skolplus i samarbete med våra duktiga frilansare. Vår strävan är att lära ut och ge färdigheter på ett lättsamt och roligt sätt som får eleverna att engagera sig. Med tanke på all den positiva respons vi fått så kan vi konstatera att vi hittills lyckats rätt bra. Men det finns inget gott som inte kan göras bättre och vi fyller ständigt på med nya övningar, lektioner och kopieringsmaterial. Följ oss gärna på vår Facebook-grupp för att se vad som händer, www.facebook.com/Skolplus

Priser och skapa konto

För information se skolplus.se/prices

Systemkrav

Skolplus på PC/Mac

En del av materialet kräver att man har senaste versionen av flash installerat. Den är gratis och kan hämtas från get.adobe.com/flashplayer/

Material för utskrift är oftast pdf-filer. För att öppna och skriva ut dessa krävs Adobe Reader som kan hämtas gratis från get.adobe.com/se/reader/

Om man har en PC med Internet Explorer 8 eller äldre så fungerar inte vissa övningar, installera i så fall Chrome.

Skolplus på Chromebook

Allt material fungerar på de flesta Chromebooks. Detta eftersom Chromebook normalt är förinstallerad med flash och pdf-läsare.

Skolplus på iPad/Android

Huvuddelen av materialet fungerar på iPad och Android. De övningar som är märkta ”EJ iPad” är äldre material som tyvärr inte fungerar. De övningarna döljs automatiskt då du kör via din surfplatta. De lärare som vill kan även dölja dem på andra datorer.


Det finns ingen app i AppStore för skolplus.se. Istället kör du Skolplus från din vanliga webbläsare. Om du vill kan du skapa en genväg från hemskärmen på din iPad. Det gör att det blir lättare och snabbare att starta Skolplus eftersom du inte behöver starta din webbläsare först. Gör så här:

Vill du hjälpa till att utveckla Skolplus?

Om du känner att du skulle kunna bidra till Skolplus, skicka oss gärna ett mail. Vi söker frilansare inom alla områden, allt från läromedelsförfattare för nytt utskriftsmaterial, till programmerare för våra webbövningar. Obs! Skicka med exempel på saker som du tidigare gjort och berätta om dig och vad du tror du kan bidra med. Det vi speciellt söker är du som har egna idéer på material som du tror skulle passa på Skolplus. Skicka en beskrivning på upplägg. Är det utskriftsmaterial, digitalt eller båda? Hur omfattande är det? Vilka årskurser riktar sig materialet till?

Vilka är vi?

Vi på Skolplus

Michael Thoor är ansvarig för digitala övningar och spel. Efter att under flera år arbetat för andra svenska läromedelsförlag grundade han Skolplus år 2012. Åsa Gustafsson har mångårig erfarenhet av läromedel för årskurserna Fk-6 och har varit involverad i produktionen av hundratals läromedelsböcker till de olika svenska läromedelsförlagen. På Skolplus är Åsa bl a ansvarig för vårt utskriftsmaterial.
Henry Greijer, IT-ansvarig och webbutvecklare. Lena Thoor, läromedelsredaktör.

Möt några av våra författare

Jonny Lindén är mellanstadielärare sedan 30 år tillbaka. Vid sidan av läraryrket skriver han och ger ut läromedel och böcker, främst riktat till åk 4 - 6. Jonny har skrivit merparten av häftena i vårt populära utskriftsmaterial Svenskaplus. Dessutom ger Jonny ut egna läromedel och böcker via sitt förlag Lindéns Läromedel och Litteratur Emma Widegren är utbildad förskollärare och lärare för åk 1 - 6. Hon har arbetat som pedagogiskt ansvarig på en uteförskola, lärare på lågstadiet och numera i förskoleklass. Emma är behörig i svenska, matematik, samtliga NO- och SO-ämnen samt idrott. Förutom att vara lärare är Emma är författare till en hel del av vårt utskriftsmaterial inom matematik
Caroline Öhman är utbildad grundskolelärare F-6. Vid sidan av läraryrket hjälper Caroline oss på Skolplus med att ta fram och utveckla material inom intressanta ämnen under rubriken Minilektioner. Mia Hallenbring är utbildad grundskollärare 1-7 i sv/so/eng/bild/IKT och är även speciallärare i läs-, skriv- och språkutveckling med sammanlagt 25 år i yrket. Hon har tidigare gett ut egna läromedel i informationskompetens, svenska och engelska. För Skolplus är hon författare till en del av utskriftsmaterialet i svenska.

Kontakt

Skolplus.se drivs av Skolplus AB, org. nr. 556912-4760.
E-post:
Telefon: 016-14 50 96 – Michael T, tekniska frågor, allmänna frågor.
Telefon: 016-14 50 95 – Åsa G, allmänna frågor.
Telefon: 076-033 99 80 – Lena T, allmänna frågor, fakturor, beställning av licenser.
Adress: Skolplus AB, Ruddammsgatan 14, 633 40 Eskilstuna