Kontakt

Skolplus.se drivs av Skolplus AB, org. nr. 556912-4760.
E-post:

Telefon-support: 076-033 99 80 – Lena-Maria Thoor, allmänna frågor, fakturor, beställning av licenser.

Adress: Skolplus AB, Ruddammsgatan 14, 633 40 Eskilstuna

 

Om Skolplus

På Skolplus hittar du övningar, spel, lärarverktyg och utskriftsmaterial för grundskolan. Den huvudsakliga inriktningen är årskurserna Fk-6 men det finns även en hel del material som passar för både yngre och äldre elever.

Allt material på sajten är utvecklat av oss på Skolplus i samarbete med våra duktiga frilansare. Vår strävan är att lära ut och ge färdigheter på ett lättsamt och roligt sätt som får eleverna att engagera sig. Med tanke på all den positiva respons vi fått så kan vi konstatera att vi hittills lyckats rätt bra. Men det finns inget gott som inte kan göras bättre och vi fyller ständigt på med nya övningar, lektioner och kopieringsmaterial. Följ oss gärna på vår Facebook-grupp för att se vad som händer, www.facebook.com/Skolplus

 

Priser och skapa konto

För information se skolplus.se/prices

Systemkrav

Skolplus på PC/Mac

Material för utskrift är oftast pdf-filer. För att öppna och skriva ut dessa krävs Adobe Reader som kan hämtas gratis från get.adobe.com/se/reader/
Skolplus stöder inte längre Internet Explorer. På en Windows-dator använd istället en annan webbläsare, tex Edge eller Chrome.

Skolplus på Chromebook

Skolplus fungerar på de flesta Chromebooks. 
Våra fonter som ligger under lärarmaterial kan ej installeras på Chromebook.

Skolplus på iPad

Skolplus fungerar på iPad. 
Våra fonter som ligger under lärarmaterial kan ej installeras på Chromebook.


Det finns ingen app i AppStore för skolplus.se. Istället kör du Skolplus från din vanliga webbläsare. Om du vill kan du skapa en genväg från hemskärmen på din iPad. Det gör att det blir lättare och snabbare att starta Skolplus eftersom du inte behöver starta din webbläsare först. Gör så här:

  • Öppna webbläsaren Safari, navigera sedan till: skolplus.se
  • I Safaris verktygsfält finns en knapp med en pil i en fyrkant, klicka på den (se 1 i figuren).
  • Välj "Lägg till på hemskärmen” i menyn som visas (se 2 i figuren).
 

Skolplus på mobiler

Skolplus är inte anpassat för iPhone eller andra mobiltelefoner.  Däremot fungerar det bra på iPad och andra surfplattor.

Vill du hjälpa till att utveckla Skolplus?

Om du känner att du skulle kunna bidra till Skolplus, skicka oss gärna ett mail. Vi söker frilansare inom alla områden, allt från läromedelsförfattare för nytt utskriftsmaterial, till programmerare för våra webbövningar. Obs! Skicka med exempel på saker som du tidigare gjort och berätta om dig och vad du tror du kan bidra med. Det vi speciellt söker är du som har egna idéer på material som du tror skulle passa på Skolplus. Skicka en beskrivning på upplägg. Är det utskriftsmaterial, digitalt eller båda? Hur omfattande är det? Vilka årskurser riktar sig materialet till?

 

Vilka är vi?

Vi på Skolplus

Michael Thoor är ansvarig för digitala övningar och spel. Efter att under flera år arbetat för andra svenska läromedelsförlag grundade han Skolplus år 2012. Åsa Gustafsson, läromedelsutvecklare.
 
Morgan Sundin, webbutveckling och programmering. Lena-Maria Thoor, support, ekonomi och även läromedelsredaktör.
Lisa Sollenberg, grafisk formgivning och illustration.    

Möt några av våra författare

Jonny Lindén är mellanstadielärare sedan 30 år tillbaka. Vid sidan av läraryrket skriver han och ger ut läromedel och böcker, främst riktat till åk 4–6. Jonny har skrivit merparten av häftena i vårt populära utskriftsmaterial Svenskaplus. Dessutom ger Jonny ut egna läromedel och böcker via sitt förlag Lindéns Läromedel och Litteratur Emma Widegren är utbildad förskollärare och lärare för åk 1–6. Hon har arbetat som pedagogiskt ansvarig på en uteförskola, lärare på lågstadiet och numera i förskoleklass. Emma är behörig i svenska, matematik, samtliga NO- och SO-ämnen samt idrott. Förutom att vara lärare är Emma är författare till en hel del av vårt utskriftsmaterial inom matematik.
Caroline Öhman är utbildad grundskolelärare F–6. Vid sidan av läraryrket hjälper Caroline oss på Skolplus med att ta fram och utveckla material inom intressanta ämnen under rubriken Minilektioner. Mia Hallenbring är utbildad grundskollärare 1–7 i sv/so/eng/bild/IKT och är även speciallärare i läs-, skriv- och språkutveckling med sammanlagt 25 år i yrket. Hon har tidigare gett ut egna läromedel i informationskompetens, svenska och engelska. För Skolplus är hon författare till en del av utskriftsmaterialet i svenska.
Maria Blixt är utbildad och behörig lärare F–6 och fritidspedagog. Maria har arbetat 11 år som lärare därav 2 år som SVA-lärare på lågstadiet och är förstelärare inom digitalisering. Maria älskar att arbeta tematiskt och har ambitionen att göra varje dag lustfylld för sina elever. För Skolplus är hon författare till en del av utskriftsmaterialet i svenska.
Malin Gustavsson är utbildad grundskollärare F–ÅK 6. Malin har ett stort intresse för trygghet och studiero och är förstelärare med den inriktningen. Hon brinner för utomhusundervisning och bedriver stora delar av sin undervisning ute. Ni kan följa henne för fler tips och idéer på hennes instagramkonto Uteklassrummet.