Matematik Matteraketen Svenska Bokstavståget Svenskaraketen Blandade ämnen Glosor PROVA! Rörelseäventyret
Lärarmaterial | Priser | Om oss
Licens saknas! Rörelseäventyret är en tilläggstjänst och ingår inte i den vanliga Skolpluslicensen. Du som har ett konto på Skolplus kan se sju filmer gratis. Genom att svara på frågorna efter filmen låser ni upp nästa film till påföljande skoldag.
EN FILM FÖR VARJE SKOLDAG UNDER ETT HELT ÅR!!

Bollen runt

Syfte: Träna balans och koordination.

Plats: Utomhus eller idrottshall.

Deltagare: Hela klassen, men minst 6 elever.

Detta behöver du: 3 bollar, kan vara bra att ha olika storlekar eller färger på bollarna.

Så här gör du: Alla elever ställer sig i en ring. Börja med att sätta igång en av bollarna. Den bollen ska skickas runt i huvudhöjd med händerna, från elev till elev varvet runt, utan att tappas.

När eleverna har fått kontroll på den första bollen sätts en till boll in i leken. Den bollen ska skickas runt i midjehöjd.

När också den andra bollen går kontrollerat runt i ringen sätts den tredje och sista bollen in. Den bollen ska lämnas över i fothöjd. Eleverna ska sedan aktivt försöka hålla alla tre bollarna igång i olika höjd. Lekledaren/läraren kan dessutom under lekens gång plötsligt ropa ”Bollen runt” och då ska den eller de elever som håller i någon av bollarna springa ett varv runt ringen och sedan stanna på sin plats igen.

Tips: Var tydlig med vilket håll eleverna ska springa om lekledaren/läraren ropar ”Bollen runt”, annars kan det lätt bli krockar.