Du har inte tillgång till allt material.
Kontrollera att du är inloggad.
Matematik Upptäcktsresan
Matematik Fk
Svenska Bokstavståget Engelska SO NO Hem- och konsumentkunskap Bild Övrigt
utskriftsmaterial
Minilektioner Teckensnitt Övriga hjälpmedel
Naturorienterande ämnen
Utskriftsmaterial
Upptäck & Laborera
Jobbar du tematiskt? Vill du kombinera faktaläsning med spännande laborationer, såsom att skapa en bakpulverbomb, vika en pappershelikopter eller prova på att dela upp kulörerna i en svart tuschpenna med hjälp av papperskromatografi? Då är Upptäck & Laborera perfekt! Till varje tema finns en lärarhandledning och ett elevhäfte med fakta och praktiska laborationer med tydliga instruktioner. Häftena är utformade för årskurserna 3-4, men kan användas även för något yngre eller äldre elever beroende på hur vana eleverna är vid att laborera och hur mycket lärarstöd som ges.
Upptäck Luft
ElevhäfteLåst
Årskurs 3–4
LärarhandledningLåst
Upptäck Alfred Nobel
ElevhäfteLåst
Årskurs 3–4
LärarhandledningLåst
Memoryspel
Skriv gärna ut på tjockt papper så att bilderna inte syns igenom. Klipp ut korten. Det går att kombinera kort från flera olika memoryspel. Blanda korten och lägg dem med bildsidan nedåt. Turas om att vända upp två valfria kort. Om de inte är ett par måste man lägga tillbaka dem igen med bildsidan nedåt och sedan är det nästa spelares tur. Om korten är ett par får man behålla dem och sedan fortsätta med att vända ett nytt par kort. Den som har flest par när alla korten är tagna vinner.
Memoryspel – växter
Memoryspel för att lära sig löv, barr och sädesslag. Försök att pussla ihop ord med korrekt bild. Spelen går att kombinera.
Löv och barrLåst
SädesslagLåst
Vändkort
Skriv ut dubbelsidigt så att bild och tillhörande text ligger på olika sidor av korten. Använd gärna tjockt papper så att bilder och text inte syns igenom. Klipp ut korten. Det går att kombinera kort från flera olika vändkortslekar. Vändkorten kan användas på flera sätt. Eleverna kan till exempel arbeta i par. En elev visar bilden och den andra eleven försöker komma på ordet som finns på baksidan. Turas om vem som visar och vem som gissar. Om man vill tävla kan man få poäng för varje rätt svar.
Vändkort – växter
Löv och barrLåst